Her Lokmada Sağlık Makrobesinlerin Sihri

Her Lokmada Sağlık: Makrobesinlerin Sihri Makro besinler, vücudunuzun muntazam emek harcaması için büyük miktarlarda gereksinim duyduğu besinlerdir. Bunlar karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler, mineraller ve suyu ihtiva eder. Karbonhidratlar vücudunuzun ana enerji deposudur. Ekmek, makarna, pirinç, meyve ve sebze benzer biçimde yiyeceklerde bulunurlar. Proteinler dokuların inşası ve onarımı için gereklidir. Et, balık, kümes hayvanları, fasulye ve kuruyemiş benzer biçimde yiyeceklerde bulunurlar. Yağlar da vücudunuz için gereklidir. Vitaminleri emmenize, organlarınızı korumanıza ve vücudunuzu yalıtmanıza destek olurlar. Yağlar, tereyağı, etler ve süt ürünleri benzer biçimde yiyeceklerde bulunurlar. Vitaminler ve mineraller vücudunuzun genel sağlığı için gereklidir. Vücudunuzun muntazam çalışmasına destek verir ve sizi hastalıklardan korur. Vitaminler ve mineraller meyveler, sebzeler ve tam tahıllar dahil olmak suretiyle muhtelif yiyeceklerde bulunur. Su, hayat için eğer olmazsa olmazdır. Vücudunuzun sıcaklığını düzenlemesine, eklemlerini yağlamasına ve gıdaları hücrelerinize taşımasına destek verir. Susuz kalmamak için her gün bolca su içmelisiniz. Her gün gereksinim duyduğunuz makro gıda miktarı yaşınıza, cinsiyetinize, aktivite […]

Her Lokmada Sağlık Makrobesinlerin Sihri

Her Lokmada Sağlık: Makrobesinlerin Sihri


Her Lokmada Sağlık: Makrobesinlerin Sihri

Makro besinler, vücudunuzun muntazam emek harcaması için büyük miktarlarda gereksinim duyduğu besinlerdir. Bunlar karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler, mineraller ve suyu ihtiva eder.

Karbonhidratlar vücudunuzun ana enerji deposudur. Ekmek, makarna, pirinç, meyve ve sebze benzer biçimde yiyeceklerde bulunurlar.

Proteinler dokuların inşası ve onarımı için gereklidir. Et, balık, kümes hayvanları, fasulye ve kuruyemiş benzer biçimde yiyeceklerde bulunurlar.

Yağlar da vücudunuz için gereklidir. Vitaminleri emmenize, organlarınızı korumanıza ve vücudunuzu yalıtmanıza destek olurlar. Yağlar, tereyağı, etler ve süt ürünleri benzer biçimde yiyeceklerde bulunurlar.

Vitaminler ve mineraller vücudunuzun genel sağlığı için gereklidir. Vücudunuzun muntazam çalışmasına destek verir ve sizi hastalıklardan korur. Vitaminler ve mineraller meyveler, sebzeler ve tam tahıllar dahil olmak suretiyle muhtelif yiyeceklerde bulunur.

Su, hayat için eğer olmazsa olmazdır. Vücudunuzun sıcaklığını düzenlemesine, eklemlerini yağlamasına ve gıdaları hücrelerinize taşımasına destek verir. Susuz kalmamak için her gün bolca su içmelisiniz.

Her gün gereksinim duyduğunuz makro gıda miktarı yaşınıza, cinsiyetinize, aktivite seviyenize ve genel sağlığınıza bağlıdır. Sıhhatli bir rejim, bütün gıda gruplarından muhtelif yemekleri ihtiva eder.

Zayıflamaya çalışıyorsanız, muayyen makro gıdaları alımınızı azaltmanız gerekebilir. Sadece, vücudunuzun gereksinim duyduğu gıdaları almaya devam ettiğinizden güvenilir olmak önemlidir.

İşte beslenmenize daha sıhhatli yiyecekler eklemeniz için birtakım ipuçları:

  • Bol bol meyve ve sebze tüketin.
  • Rafine tahıllar yerine tam tahılları tercih edin.
  • İşlenmiş gıdaların ve şekerli içeceklerin tüketimini sınırlayın.
  • Dışarıda yiyecek yediğinizde sıhhatli tercihler yapın.
  • Evde daha oldukça yiyecek pişirin.

Sıhhatli seçimler yaparak genel esenlik ve refahınızı iyileştirebilirsiniz.

Makro gıda Sıhhatli Beslenme Beslenme Sağlık Kg kaybı
Karbonhidratlar Enerji sağlamak Sana enerji ver Kendinizi tok hissetmenize destek verir Zayıflamanıza destek verir
Proteinler Dokuları oluşturur ve onarır Hormon ve enzimler üretin Kas yapmanıza destek verir Zayıflamanıza destek verir
Yağlar Enerji sağlamak Vitaminleri emmenize destek verir Kendinizi tok hissetmenize destek verir Zayıflamanıza destek verir
Vitaminler Vücudunuzun muntazam çalışmasına destek olun Rahatsızlıkları önle En iyi biçimde hissetmenize destek verir Zayıflamanıza destek verir
Mineraller Vücudunuzun muntazam çalışmasına destek olun Rahatsızlıkları önle En iyi biçimde hissetmenize destek verir Zayıflamanıza destek verir

Her Lokmada Sağlık: Makrobesinlerin Sihri

II. Karbonhidratlar

Karbonhidratlar vücudun ana enerji deposudur. Ekmek, makarna, pirinç, meyve ve sebze benzer biçimde yiyeceklerde bulunurlar. Karbonhidratlar glikoza parçalanır ve ondan sonra vücuttaki hücreler tarafınca enerji için kullanılır.

İki tür karbonhidrat vardır: bayağı ve karmaşa. Sıradan karbonhidratlar hızla parçalanır ve süratli bir enerji patlaması sağlar. Kompleks karbonhidratlar daha yavaş parçalanır ve daha uzun soluklu bir enerji deposu sağlar.

Tavsiye edilen günlük karbonhidrat alımı toplam kalorinin %45-65’idir. Bu, günde 2.000 kalori tüketiyorsanız, karbonhidratlardan 900 ila 1.300 kalori almanız gerektiği anlama gelir.

Lütfen Okuyun  Çocukluğun Beslenmesi Pediatrik Beslenme Temellerinde Ustalaşma Rehberi

Karbonhidratların birtakım iyi kaynakları şunlardır:

  • Tam tahıllar
  • Meyveler
  • Sebze
  • Baklagiller
  • Süt
  • Yoğurt

III. Proteinler

Proteinler vücudunuzun hücrelerinin büyümesi ve onarımı için gereklidir. Ek olarak metabolizma, hazım ve bağışıklık benzer biçimde birçok başka vücut fonksiyonunda da yer alırlar.

Proteinler, azot içeren naturel bileşikler olan amino asitlerden kaynaklanır. 20 değişik amino asit vardır ve vücudunuz bunlardan 11’ini üretebilir. Öteki 9 amino asit, temel amino asitler olarak adlandırılır bundan dolayı bu tarz şeyleri rejiminizden almalısınız.

Protein açısından varlıklı besinler içinde et, kümes hayvanları, balık, yumurta, süt ürünleri, fasulye, kuruyemişler ve tohumlar bulunur.

Yetişkinler için tavsiye edilen günlük protein alımı vücut ağırlığının kilogramı başına 0,8 gramdır. Mesela, 150 kiloluk bir ferdin günde ortalama gram protein tüketmesi icap eder.

Protein sıhhatli beslenmenin mühim bir parçasıdır, sadece kalp hastalığı ve kanser riskini artırdığı malum işlenmiş et ve kırmızı et tüketimini sınırlamak da önemlidir.

Zayıflamaya çalışıyorsanız, kafi protein aldığınızdan güvenilir olmanız önemlidir. Protein, tok ve doygunluk olmuş hissetmenize destek olabilir ve ek olarak kas kütlenizi korumanıza destek olabilir.

Zayıflamaya çalışırken, kucak dolusu meyve, sebze ve tam tahıl içeren dengeli bir rejim yapmak önemlidir. Ek olarak işlenmiş gıdaların, şekerli içeceklerin ve sağlıksız yağların alımını da sınırlamalısınız.

Her Lokmada Sağlık: Makrobesinlerin Sihri

IV. Yağlar

Yağlar sıhhatli bir beslenmenin vazgeçilmez bir parçasıdır. Enerji sağlarlar, vitaminleri emmeye destek olurlar ve organları ve dokuları korurlar. İki tür yağ vardır: doymuş ve doymamış. Doymuş yağlar et, süt ürünleri ve yumurta benzer biçimde hayvansal ürünlerde bulunur. Doymamış yağlar bitkisel yağlarda, kuruyemişlerde ve tohumlarda bulunur.

American Heart Association, yetişkinlerin günlük kalorilerinin %10’undan fazlasını doymuş yağlardan ve günlük kalorilerinin %35’inden fazlasını toplam yağlardan almamalarını öneriyor. Doymamış yağlar, kolesterol seviyelerini düşürmeye destek oldukları için doymuş yağlardan daha sıhhatli kabul edilir.

Doymamış yağların birtakım iyi kaynakları içinde zeytinyağı, kanola hasım, avokado, kuruyemişler ve tohumlar bulunur.

Yağlar ek olarak temel yahut temel olmayan olarak sınıflandırılabilir. Temel yağlar, vücudun kendi başına üretemediği ve yemeklerden katılması ihtiyaç duyulan yağlardır. Temel olmayan yağlar, vücudun kendi başına üretebildiği yağlardır.

İki temel yağ alfa-linolenik asit (ALA) ve linoleik asittir (LA). ALA, keten tohumu hasım ve kanola hasım benzer biçimde bitkisel yağlarda bulunur. LA, soya fasulyesi hasım ve mısır hasım benzer biçimde bitkisel yağlarda bulunur.

Temel olmayan yağlar doymuş yağlar ve tekli doymamış yağları ihtiva eder. Doymuş yağlar et, süt ürünleri ve yumurta benzer biçimde hayvansal ürünlerde bulunur. Tekli doymamış yağlar zeytinyağı, kanola hasım ve avokado hasım benzer biçimde bitkisel yağlarda bulunur.

Yağlar sıhhatli bir beslenmede mühim bir rol oynar. Enerji sağlar, vitaminlerin emilimine destek verir ve organları ve dokuları korur. Amerikan Kalp Derneği yetişkinlerin günlük kalorilerinin %10’undan fazlasını doymuş yağlardan ve günlük kalorilerinin %35’inden fazlasını toplam yağlardan almamalarını önermektedir. Doymamış yağlar, kolesterol seviyelerini düşürmeye destek oldukları için doymuş yağlardan daha sıhhatli kabul edilir.

Lütfen Okuyun  Ek Plan Daha Sağlıklı Yaşama Yolunuzu Tasarlamak İçin Bir Kılavuz

Doymamış yağların birtakım iyi kaynakları içinde zeytinyağı, kanola hasım, avokado, kuruyemişler ve tohumlar bulunur.

V. Vitaminler

Vitaminler, vücudun kendi başına üretemediği temel besinlerdir. Enerji üretimi, bağışıklık fonksiyonu ve hücre büyümesi benzer biçimde muhtelif vücut fonksiyonları için gereklidirler. İki tür vitamin vardır: suda çözünen vitaminler ve yağda çözünen vitaminler.

Suda çözünen vitaminler vücutta depolanmaz, bu yüzden tertipli olarak tüketilmelidir. Bu vitaminler içinde C vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini, B3 vitamini, B6 vitamini, B9 vitamini ve B12 vitamini bulunur.

Yağda çözünen vitaminler vücudun yağ hücrelerinde depolanır, bu yüzden sık sık tüketilmeleri gerekmez. Bu vitaminler içinde A vitamini, D vitamini, E vitamini ve K vitamini bulunur.

Sıhhatli bir rejim, bütün temel vitaminleri elde eden muhtelif yemekleri içermelidir. Sıhhatli bir rejim yiyecek, genel esenlik ve refahı iyileştirmeye destek olabilir.

Her Lokmada Sağlık: Makrobesinlerin Sihri

VI. Su

Su, hayat için eğer olmazsa olmazdır. Vücut ağırlığımızın %60’ından fazlasını oluşturur ve vücut sıcaklığını tanzim etmek, hücrelere gıda ve oksijen taşımak ve atık ürünleri uzaklaştırmak benzer biçimde birçok mühim vücut fonksiyonunda rol oynar.

Yetişkinler için tavsiye edilen günlük su tüketimi 8 bardaktır, sadece bu miktar aktivite seviyenize, iklime ve öteki faktörlere bağlı olarak değişebilir.

Sıhhatli bir kiloyu korumak, susuzluğu önlemek ve genel sağlığınızı iyileştirmek için bolca su içmek önemlidir.

İşte kafi su içmek için birkaç ipucu:

  • Sabah uyandığınızda bir bardak su için.
  • Yanınızda su şişesi taşıyın ve gün süresince yudum yudum için.
  • Suyunuza meyve dilimleri yahut salatalıkla lezzet katın.
  • Şekerli içecekleri su ile değiştirin.

Kafi su içmekte zorlanıyorsanız, doktorunuzla görüşün. Size su alımını takip eden bir aygıt yahut susuz kalmamanıza destek olacak başka stratejiler önerebilirler.

VII. Su

Su, hayat için eğer olmazsa olmazdır. Vücut ağırlığımızın %60’ından fazlasını oluşturur ve vücut sıcaklığını tanzim etmek, hücrelere gıda ve oksijen taşımak ve atık ürünleri uzaklaştırmak benzer biçimde birçok mühim vücut fonksiyonunda rol oynar.

Her gün gereksinim duyduğunuz su miktarı, yaşınız, aktivite seviyeniz ve ikliminiz benzer biçimde muhtelif faktörlere bağlıdır. Sadece bir çok yetişkinin günde ortalama 8 bardak su içmesi icap eder.

İyi sağlığı korumak için kafi su içmek önemlidir. Susuzluk, bitkinlik, baş ağrısı ve kabızlık benzer biçimde bir takım soruna yol açabilir. Ek olarak böbrek hastalığı ve kalp hastalığı benzer biçimde kronik hastalıkları kötüleştirebilir.

Mütevazi su içmekte güçlük çekiyorsanız, onu daha leziz hale getirmenin birkaç yolu vardır. Meyve yahut salatalık dilimleri ilave ederek yahut safsızlıkları gideren bir su filtresi kullanarak suyunuza lezzet katabilirsiniz. Ek olarak maden suyu yahut aromalı maden suyu içmeyi deneyebilirsiniz.

Kafi su içtiğinizden güvenilir olmak sıhhatli bir hayat tarzının mühim bir parçasıdır. Bolca su içerek vücudunuzun nemli ve sıhhatli kalmasına destek olabilirsiniz.

Lütfen Okuyun  Takviye Harikaları Beslenmenin Mucizelerine Bir Yolculuk

Günlük Alım

Makrobesinlerin tavsiye edilen günlük alımı yaşınıza, cinsiyetinize, aktivite seviyenize ve genel sağlığınıza bağlı olarak değişmiş olur. Sadece genel bir klavuz olarak şunları tüketebilirsiniz:

  • Karbonhidratlar: Toplam kalorilerinizin %45-65’i
  • Proteinler: Toplam kalorilerinizin %10-35’i
  • Yağlar: Toplam kalorilerinizin %20-35’i

Bunların yalnızca kılavuzlar bulunduğunu ve bireysel ihtiyacınız olan şeylerin değişebileceğini unutmamak önemlidir. Sizin için en iyi makro gıda alımını belirlemek için doktorunuzla yahut kayıtlı bir diyetisyenle görüşün.

Makrobesinlerin Kaynakları

Makrobesinler aşağıdakiler de dahil olmak suretiyle muhtelif yiyeceklerde bulunur:

  • Karbonhidratlar: ekmek, makarna, pirinç, meyveler, sebzeler
  • Proteinler: et, balık, kümes hayvanları, fasulye, fındık, tohumlar
  • Yağlar: yağlar, tereyağı, avokado, kuruyemişler, tohumlar

Her gün gereksinim duyduğunuz her makro gıda maddesinin miktarı yaşınıza, cinsiyetinize, aktivite seviyenize ve genel sağlığınıza bağlıdır. Sıhhatli bir rejim, kucak dolusu meyve, sebze ve tam tahıllar dahil olmak suretiyle bütün gıda gruplarından muhtelif yiyecekler ihtiva eder.

S: Makrobesinler nedir?

A: Makro besinler, vücudunuzun muntazam emek harcaması için büyük miktarlarda gereksinim duyduğu besinlerdir. Bunlara karbonhidratlar, proteinler ve yağlar dahildir.

S: Makrobesinlerin değişik türleri nedir?

A: Karbonhidratlar vücudunuzun ana enerji deposudur. Proteinler dokuları kurmak ve onarmak için gereklidir. Yağlar enerji depolamak, vücudunuzu izole etmek ve organlarınızı korumak için önemlidir.

S: Her makro besinden günde ne kadar yemeliyim?

Makrobesinlerin tavsiye edilen günlük alımı yaşınıza, cinsiyetinize ve aktivite seviyenize bağlı olarak değişmiş olur. Sadece genel bir klavuz, kalorilerinizin %45-65’ini karbonhidratlardan, %20-35’ini proteinlerden ve %20-35’ini yağlardan tüketmenizdir.

S: Kafi makro gıda almazsam ne olur?

Kafi oranda makro gıda almazsanız bitkinlik, kg kaybı, kas zayıflığı ve gıda eksikliği benzer biçimde muhtelif esenlik sorunları yaşayabilirsiniz.

S: Oldukça fazla makro gıda maddesi alırsam ne olur?

Oldukça fazla makro gıda maddesi tüketirseniz kg alabilir ve kalp hastalığı, nüzul ve tip 2 diyabet benzer biçimde kronik hastalıklara yakalanma riskinizi artırabilirsiniz.

S: Kafi makro gıda aldığımdan iyi mi güvenilir olabilirim?

Bütün gıda gruplarından muhtelif sıhhatli yiyecekler yiyerek kafi makro gıda aldığınızdan güvenilir olabilirsiniz. Birtakım iyi karbonhidrat kaynakları içinde meyveler, sebzeler, tam tahıllar ve baklagiller bulunur. Birtakım iyi protein kaynakları içinde yağsız etler, balık, kümes hayvanları, yumurta ve fasulye bulunur. Birtakım iyi yağ kaynakları içinde kuruyemişler, tohumlar, zeytinyağı ve avokado bulunur.

Emre Zeybek, dijital dünyaya olan ilgisi ve yazma tutkusu ile Ozwap.com'u hayata geçiren bir içerik üreticisidir. Teknoloji, yaşam tarzı ve güncel konular üzerine derin bilgi birikimi sayesinde blogunu her geçen gün daha da geliştiren Emre, okuyucularına daima en doğru ve kaliteli bilgiyi sunmayı hedefler. Sürekli öğrenmeye ve kendini geliştirmeye açık olan Zeybek, hem içerik üretiminde hem de dijital pazarlamada kendini kanıtlamış bir girişimcidir.

  • Toplam 160 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Sağlıklı Yaşlanma Plakası Vücudunuza Ömür Boyu Canlılık Kazandırır

Beslenme 1 hafta önce

İçindekilerII. Sağlıklı Yaşlanma Tabağı Nelerdir?III. Sağlıklı Yaşlanma Tabağı Yemeklerinin YararlarıIV. Sağlıklı Yaşlanma Tabakları Iyi mi OluşturulurV. Sağlıklı Yaşlanma Tabağına Dahil Edilmesi Ihtiyaç duyulan YiyeceklerVI. Sağlıklı Yaşlanmada Kaçınılması Ihtiyaç duyulan YiyeceklerVII. Sağlıklı Yaşlanma Tabağı Yiyecek İçin İpuçlarıSağlıklı Yaşlanma Tabak Tarifleri II. Sağlıklı Yaşlanma Tabağı Nelerdir?III. Sağlıklı Yaşlanma Tabağı Yemeklerinin YararlarıIV. Sağlıklı Yaşlanma Tabakları Iyi mi OluşturulurV. Sağlıklı Yaşlanma Tabağına Dahil Edilmesi Ihtiyaç duyulan YiyeceklerVI. Sağlıklı Yaşlanmada Kaçınılması Ihtiyaç duyulan YiyeceklerVII. Sağlıklı Yaşlanma Tabağı Yiyecek İçin İpuçlarıVIII. Sağlıklı Yaşlanma Tabak TarifleriIX.Tipik Mevzular Antet Yanıt Geriatrik Beslenme Yaşlı yetişkinlerin beslenme gereksinimleri genç yetişkinlerinkinden farkına varır. Yaşlı yetişkinlerin daha azca kalori tüketmeleri icap eder, sadece yeniden de sıhhatli kalmak için gereksinim duydukları gıdaları almaları icap eder. Sağlıklı Yaşlanma Sağlıklı yaşlanma, yaşlandıkça bağımsız ve etken kalmanıza destek olabilecek sıhhatli seçimler yapmakla ilgilidir. Bu seçimler içinde sıhhatli bir rejim yiyecek, tertipli egzersiz yapmak ve stresinizi tedvir etmek yer alır. Yaşlılar İçin Beslenme Yaşlılar için sıhhatli bir […]

Moleküllerden Yemeklere Beslenme Bilimine Yolculuk

Beslenme 2 hafta önce

İçindekilerII. Besinler ve İşlevleriIII. Besinlerin Sindirimi ve EmilimiII. Besinler ve İşlevleriV. Metabolizmanın DüzenlenmesiVI. İnsanlar İçin Beslenme IhtiyaçlarıVII. Beslenme Eksiklikleri ve FazlalıklarıVIII. Beslenme GenomiğiIX. Beslenme Biyokimyasının Uygulamaları Beslenme Biyokimyası Beslenme biyokimyası, beslenmede yer edinen kimyasal ve biyolojik süreçlerin incelenmesidir. Gıda maddeleri ile canlı organizmalar arasındaki etkileşimlere odaklanan bir biyokimya dalıdır. Beslenme biyokimyası önemlidir bundan dolayı vücudumuzun gıdaları muntazam bir halde işlev görmek için iyi mi kullandığını anlamamıza destek verir. Ek olarak değişik besinlerin sağlığımızı iyi mi etkileyebileceğini anlamamıza destek verir. II. Besinler ve İşlevleri Vücudumuzun muntazam emek harcaması için gerekseme duyduğu altı temel gıda maddesi vardır: karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler, mineraller ve su. Karbonhidratlar vücudumuzun ana enerji deposudur. Hücreler tarafınca enerji için kullanılan glikoza parçalanırlar. Proteinler dokuların inşası ve onarımı için gereklidir. Ek olarak enzimler, hormonlar ve antikorlar yapmak için de kullanılırlar. Yağlar enerji deposu olmasının yanı sıra organlarımızı korumaya ve vücudumuzu yalıtmaya da destek olurlar. Vitaminler birçok değişik vücut fonksiyonu […]

Ek Plan Daha Sağlıklı Yaşama Yolunuzu Tasarlamak İçin Bir Kılavuz

Beslenme 2 ay önce

İçindekilerII. Takviyeler nedir?III. İnsanlar niçin takviye kullanır?IV. Değişik tipteki takviyelerV. Doğru takviyeler iyi mi seçilir?VI. Takviyeleri emin bir halde iyi mi alabilirsiniz?VII. Takviyelerin yararlarıVIII. HayırIX. II. Takviyeler nedir? III. İnsanlar niçin takviye kullanır? IV. Değişik tipteki takviyeler V. Doğru takviyeler iyi mi seçilir? VI. Takviyeleri emin bir halde iyi mi alabilirsiniz? VII. Takviyelerin yararları VIII. Takviyelerin riskleri IX. Standart Sorular Hususiyet Yanıt Ek Bilhassa rejim eksikliğini gidermek amacıyla rejime ayrıca alınan madde. Sıhhat Bilhassa iyi fizyolojik ve psikolojik bakım kararı gövde ve ruh olarak iyi olma hali. Beslenme Canlı bir organizmanın büyümesi ve hayatını sürdürmesi için lüzumlu olan besinin sağlanması yahut elde edilmesi periyodu. Sıhhat Sağlıklı ve sevinçli olma durumu. Hayat seçimi Bir ferdin bilhassa toplumsal ve ekonomik statüsü, işi ve boş süre aktiviteleri açısından hayat biçimi. II. Takviyeler nedir? Takviyeler, rejimle elde edilemeyen gıdaları sağlamak için gıdaya ayrıca alınan maddelerdir. Hap, toz, sıvı ve sakız benzer biçimde muhtelif formlarda […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Kredi Hesaplama

Bitcoin 3459175₺(1.1%)

Ethereum 138438₺(2.5%)

Tether 34.78₺(-0.1%)

Bnb 25778₺(2.6%)

Xrp 84.44₺(5.2%)

Solana 8198.04₺(-0.9%)

Cardano 42.01₺(2.8%)

Dogecoin 15.44₺(2.4%)

Tron 11.25₺(0.2%)

Chiliz 4.5₺(-1.9%)

Rastgele