(*7*)
Bu, Peter Diamandis ve Steven Kotler’ın bir kitabı. İş dünyasının geleceği ve onu şekillendiren trendler hakkındaki.
Bu anahtar kelimeyi arayan kişiler, iş dünyasının geleceği ve onu şekillendiren trendler hakkındaki data arıyorlar. İlham arıyor olabilirler yahut işlerini geleceğe hazırlamanın yollarını arıyor olabilirler.
Bu anahtar kelimenin SEO arama amacı bilgilendiricidir. Bu anahtar kelimeyi arayan kişiler, işin geleceği ve onu şekillendiren trendler hakkındaki data arıyorlar.
İş dünyası devamlı değişiyor ve son trendleri izlemek zor olabilir. Bu kitap, günümüz iş dünyasını şekillendiren temel trendlere genel bir bakış sunuyor.
Kitap iki parçaya ayrılmıştır. İlk bölüm küresel ekonomiyi etkileyen makro eğilimleri ele almaktadır. Bunlar içinde suni zekanın yükselişi, nesnelerin internetinin büyümesi ve sürdürülebilirliğin artan önemi benzer biçimde eğilimler yer verilmiştir.
Kitabın ikinci kısmı değişik endüstrileri etkileyen muayyen eğilimlere odaklanıyor. Bunlar içinde e-ticaretin büyümesi, paylaşım ekonomisinin yükselişi ve veri analitiğinin artan önemi benzer biçimde eğilimler içeriyor.
Bu kitap, iş dünyasının geleceğini kestirmek isteyen hepimiz için kıymetli bir kaynaktır. Günümüz iş dünyasını şekillendiren temel trendlere dair kapsamlı bir genel bakış sunar.
İş Manzarası | İş Trendleri |
---|---|
2024’te İş Trendleri | |
2024’te İş Trendleri | 2025’te İş Trendleri |
2026’da İş Trendleri | 2027’de İş Trendleri |
2028’de İş Trendleri | 2029’daki İş Trendleri |
2030’da İş Trendleri | Sorular ve Cevaplar |
II. 2024’te İş Trendleri
2024 senesinde ortaya çıkması beklenen birtakım mühim iş trendleri şunlardır:
* Suni zeka (YZ) ve makine öğrenimi (MÖ), görevleri otomatikleştirmek, karar vermeyi iyileştirmek ve yeni çıkan ürünler ve hizmetler kurmak için kullanıldıkça işletmelerde daha da yaygınlaşacak.
* Nesnelerin İnterneti (IoT), giderek daha çok aygıt internete bağlandıkça büyümeye devam edecektir. Bu, işletmelerin veri toplamaları ve operasyonlarını iyileştirmeleri için yeni fırsatlar yaratacaktır.
* İşletmelerin giderek artan sayıda tehdit ile yüz yüze kalmasıyla siber güvenliğin önemi daha da artacak.
* Küresel ekonominin büyümeye devam etmesi umut ediliyor, sadece son yıllara gore daha yavaş bir hızda. Bu, işletmeler için yeni fırsatlar yaratacak, sadece riskleri tedvir etmek de mühim olacak.
* İklim değişikliği, işletmelerin ele alması ihtiyaç duyulan büyük bir zorluktur. Bu, işletmelerin operasyonlarında, ürünlerinde ve hizmetlerinde değişimler yapmasını gerektirecektir.
* İşgücünün değişen demografisi işletmeler üstünde mühim bir etkiye haiz olacak. İşletmelerin kabiliyetleri çekmek ve elde tutmak için politikalarını ve uygulamalarını uyarlamaları gerekecek.
Bunlar 2024’te ortaya çıkması beklenen temel iş trendlerinden bir tek birkaçı. İşletmeler bu trendleri anlayarak önlerindeki zorluklara ve fırsatlara kendilerini hazırlayabilirler.
III. 2024’te İş Trendleri
İşte 2024’te dikkat etmeniz ihtiyaç duyulan en mühim iş trendlerinden bazıları:
- Suni zekanın (YZ) yükselişi
- Nesnelerin internetinin (IoT) büyümesi
- Veri ve analitiğin artan önemi
- Daha dijital bir ekonomiye geçiş
- Sürdürülebilirliğe yönelik artan istek
Bu eğilimlerin tüm bunlar işletmeler üstünde mühim bir etkiye haiz ve gelecek yıllarda da bu şekilde olmaya devam edecek benzer biçimde görünüyor. Bu eğilimleri anlayarak işletmeler değişen manzaraya ahenk sağlamak ve gelişmek için daha iyi hazırlanabilir.
II. 2024’te İş Trendleri
2024 senesinde iş dünyasını şekillendirmesi beklenen birtakım mühim iş trendleri şunlardır:
- Suni zekanın (YZ) büyümesi
- Veri ve analitiğin artan önemi
- Gig ekonomisinin yükselişi
- Sürdürülebilirliğe artan odaklanma
- Blockchain ve sanal gerçeklik benzer biçimde yeni teknolojilerin ortaya çıkması
Bu eğilimlerin tümü işletmelerin etkinlik gösterme biçimleri üstünde mühim bir etkiye haiz ve gelecek yıllarda da bu etkiyi sürdürmesi olası.
Bu trendlere ahenk sağlayabilen ve yeni teknolojileri benimseyebilen işletmeler gelecekte başarıya daha iyi konumlanacaklardır.
V. 2026’da İş Trendleri
2026’da işletmeler COVID-19 salgını, küresel ekonomik yavaşlama ve yeni teknolojilerin yükselişi benzer biçimde bir takım zorlukla karşılaşmaya devam edecek. Sadece, işletmelerin büyümesi ve başarıya ulaşmış olması için bir takım fırsat da var.
İşte 2026’da dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan birtakım mühim iş trendleri:
E-ticaretin devamlı büyümesi. COVID-19 salgını e-ticaretin büyümesini hızlandırdı ve bu eğilimin 2026’da da devam etmesi umut ediliyor. Rekabetçi kalmak isteyen işletmelerin kuvvetli bir çevrimiçi varlığa haiz olması gerekecek.
Suni zekanın (YZ) yükselişi. YZ işletmelerde giderek daha yaygın hale geliyor ve işletmelerin emek harcama biçimleri üstünde büyük bir etkiye haiz olması umut ediliyor. YZ, satın alan hizmetleri, marketing ve veri analizi dahil olmak suretiyle muhtelif görevler için kullanılabilir.
Verinin artan önemi. Veriler işletmeler için giderek daha kıymetli hale geliyor ve işletmelerin veri toplama, depolama ve çözümleme etme kabiliyetine haiz olması elzemdir. Verileri bilgili kararlar almak için kullanabilen işletmeler rekabet avantajına haiz olacaktır.
Daha sürdürülebilir bir iş modeline gerekseme. Tüketiciler giderek daha çok işletmelerden daha sürdürülebilir olmalarını istek ediyor. Eğrinin önünde kalmak isteyen işletmelerin daha sürdürülebilir uygulamaları benimsemesi gerekecek.
Bunlar 2026’da dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan mühim iş trendlerinden bir tek birkaçı. Bu trendleri anlayarak, işletmeler kendilerini başarıya hazırlayabilirler.
II. 2024’te İş Trendleri
2024 senesinde işletmelerin aşağıdaki trendlere odaklanması gerekecek:
- Suni zekanın (YZ) yükselişi
- Nesnelerin internetinin (IoT) büyümesi
- Veri analitiğinin artan önemi
- Daha çok siber güvenliğe gerekseme var
- Yeni iş modellerinin ortaya çıkışı
Bu trendlere ahenk sağlayabilen işletmeler gelecek yıllarda başarıya daha iyi konumlanacaklardır.
VII. 2028’deki İş Trendleri
2028’de işletmeler, değişen teknolojilere ahenk sağlama ihtiyacı, en iyi kabiliyetleri çekme ve elde tutma ihtiyacı ve devamlı değişen düzenlemelere uyma ihtiyacı benzer biçimde bir takım zorlukla karşılaşmaya devam edecek. Sadece, işletmelerin 2028’de başarıya ulaşmış olmaları için bir takım fırsat da var.
İşte 2028’de dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan birtakım mühim iş trendleri:
- Suni zekanın (YZ) ve makine öğreniminin (ML) devamlı büyümesi. Suni zeka ve ML, işletmelerin görevleri otomatikleştirmesine, daha iyi kararlar almasına ve daha iyi satın alan hizmeti sunmasına destek olarak giderek daha çok iş operasyonlarına entegre olacak.
- Gig ekonomisinin yükselişi. Gig ekonomisi hızla büyüyor, bu sebeple giderek daha çok insan özgür yahut sözleşmeli emek vermeyi seçiyor. Bu trend, gig çalışanlarını çekmenin ve elde tutmanın yollarını bulması ihtiyaç duyulan işletmeler için hem zorluklar bununla birlikte fırsatlar sunuyor.
- Verinin artan önemi. Veri, karar vermeyi iyileştirmek, yeni fırsatlar belirlemek ve yeni çıkan ürünler ve hizmetler yaratmak için kullanılabildiğinden işletmeler için giderek daha kıymetli hale geliyor. İşletmelerin verileri müessir bir halde toplamak, çözümleme etmek ve kullanmak için beceriler ve araçlar geliştirmeleri gerekiyor.
- Sürdürülebilirliğe olan artan gerekseme. Tüketiciler giderek daha çok işletmelerden sürdürülebilir olmalarını istek ediyor ve bu meyil 2028’de de devam edecek. İşletmelerin çevresel etkilerini azaltmanın ve daha sürdürülebilir bir halde etkinlik göstermenin yollarını bulmaları gerekiyor.
2028’in temel iş trendlerini anlayarak, işletmeler kendilerini başarıya konumlandırabilirler. Değişime ahenk sağlayarak ve fırsatları yakalayarak, işletmeler yeni ekonomide gelişebilirler.
VIII. 2029’daki İş Trendleri
2029 senesinde iş dünyasını şekillendirmesi beklenen birtakım temel iş trendleri şunlardır:
- Suni zekanın (YZ) yükselişi
- Nesnelerin internetinin (IoT) büyümesi
- Veri ve analitiğin artan önemi
- Yeni iş modellerinin ortaya çıkışı
- Daha çok emniyet ve gizliliğe gerekseme var
Bu eğilimlerin tümü işletmelerin etkinlik gösterme biçimleri üstünde mühim bir etkiye haiz ve gelecek yıllarda da bu etkiyi sürdürmesi olası.
Bu değişimlere ahenk sağlayabilen işletmeler gelecek yıllarda başarıya daha iyi konumlanacaklardır.
IX. 2030’da İş Trendleri
2030 senesinde iş dünyasını şekillendirmesi beklenen en mühim iş trendlerinden bazıları şunlardır:
- Suni zeka (YZ) giderek daha yaygınlaşacak ve işletmelere daha çok entegre olacak, bu da otomasyon ve bereketlilik için yeni fırsatlar yaratacak.
- Karar vermeyi iyileştirmek ve karmaşa sorunları sökmek için makine öğrenimi (ML) kullanılacak.
- Blockchain teknolojisi daha yaygın hale gelecek ve işlemleri takip etmenin ve verileri yönetmenin emin ve saydam bir yolunu sunacak.
- Sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) daha çok işletmede kullanılacak ve müşteriler ve çalışanlar için yeni sürükleyici deneyimler yaratacak.
- Nesnelerin İnterneti (IoT) büyümeye devam edecek, daha çok aleti birbirine bağlayacak ve verileri toplamanın ve çözümleme etmenin yeni yollarını sağlayacak.
- 5G kablosuz teknolojisi yaygınlaşacak ve veri iletiminde daha yüksek hızlar ve daha düşük rötar süreleri sağlayacak.
- Küresel iktisat daha dijital hale gelecek ve daha çok işletme ve tüketici çevrimiçi muamele meydana getirecek.
- İklim değişikliğinin işletmeler üstünde büyük tesiri olmaya devam edecek ve onları yeni düzenlemelere ve değişen tüketici tercihlerine ahenk sağlamaya zorlayacak.
Bunlar, 2030 senesinde iş dünyasını şekillendirmesi beklenen en mühim iş trendlerinden bir tek birkaçı. Bu trendler ortaya çıktıkça, işletmelerin rekabette önde kalabilmek için ahenk sağlamaları ve gelişimleri gerekecek.
S: 2024’ün en büyük iş trendleri nedir?
A: 2024’ün en büyük iş trendleri içinde suni zeka, bulut bilişim, büyük veri ve nesnelerin interneti içeriyor.
S: İşletmelerin 2024 senesinde başına gelebilecek en büyük zorluklar nedir?
A: İşletmelerin 2024 senesinde yüz yüze kalacağı en büyük zorluklar içinde küresel istila, ekonomik belirsizlik ve değişen iş gücü içeriyor.
S: İşletmelerin 2024 senesinde başarıya ulaşmış olması için en iyi uygulamalar nedir?
A: İşletmelerin 2024 senesinde başarıya ulaşmış olmaları için en iyi uygulamalar içinde teknolojiye yatırım yapmak, çevik kalmak ve yenilikçilik kültürü kurmak içeriyor.
0 Yorum